Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
Kimya Mühendisi Kimdir?
Kimya Mühendisi Ne İş Yapar?
Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü
Paket Seçmeli Dersler
PCR Testi ve HES Koduna ilişkin duyuru için tıklayınız.

Bilindiği üzere; Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda belirlenmektedir. Sağlık Bakanlığınca, “Pandeminin geldiği noktada, salgının etkisinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanmasının önemli hale geldiği” vurgulanarak maske kullanımı, HES kodu ve PCR testi istenmesine ilişkin mevcut tedbir ve kuralların yeniden düzenlenmesi istenmiş ve İçişleri Bakanlığının 04.03.2022 tarihli “PCR Testi ve HES Koduna İlişkin Genelgesi” ile bu konuda düzenlemeler yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığının söz konusu Genelgesinde yapılan düzenlemelerle uyumlu olarak Üniversitemiz yerleşkelerinde;

Açık alanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmıştır.

Sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerlerde (eğitim binaları, yurtlar, yemekhaneler, kütüphaneler, hastaneler içerisinde) maske, mesafe ve hijyen kuralları uygulanmaya devam edilecektir.

HES kodu sorgulaması kaldırılmıştır.

Yerleşke veya bina girişlerinde HES kodu kontrolü yapılmaksızın aynı kart okuyucularla kurum kimlik kartı kontrolleri yapılmaya devam edilecektir.